Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Την άμεση ανάγκη να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που εμποδίζουν μέχρι σήμερα τη δημιουργία δύων νέων πυλών εισόδου στα λιμάνια του Πλωμαρίου και της Πέτρας επεσήμανε ο Βουλευτής Λέσβου Ν. Σηφουνάκης με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη.

Ο κ. Σηφουνάκης, μεταφέροντας στη Βουλή το αίτημα που θέτουν και πάλι επιτακτικά οι φορείς του νησιού και η τοπική κοινωνία Πλωμαρίου (σχετική απόφαση της Δημοτικής Ενότητας) και Πέτρας, κάλεσε την Πολιτεία να δώσει άμεσα λύση.

Ειδικότερα, ο κ. Σηφουνάκης ανέφερε ότι η ίδρυση και λειτουργία των δύο αυτών νέων πυλών εισόδου τουριστών μπορεί να γίνει έστω και πιλοτικά για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, χωρίς απαγορευτική επιβάρυνση για το δημόσιο. Στο βαθμό που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει εξασφαλίσει τα κτήρια για να στεγασθούν οι νέες πύλες, η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να μεριμνήσει ώστε να υπάρξει η κατάλληλη με αποσπάσεις προσωπικού, τουλάχιστον μόνο κατά τις ημέρες και ώρες που θα γίνονται τα δρομολόγια με τα απέναντι τουρκικά λιμάνια, ή θα καταπλέουν κρουαζιερόπλοια.

Όπως ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης, η χρονική στιγμή για να προχωρήσει το ζήτημα είναι η πλέον κατάλληλη, καθώς έχουν ήδη γίνει επαφές με τους αντίστοιχους τουρκικούς φορείς και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για σύνδεση του Πλωμαρίου με την Φώκια (Foca) και της Πέτρας με το Ακτσάϊ (Akcay) ή το Κουτσούκουγιού (Kucukuyu). Τόνισε, τέλος, ότι η δημιουργία των δύο νέων πυλών εισόδου θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην αύξηση της τουριστικής κίνησης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας, σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για το νησί.